Skip to main content
on 15 Jan 2020 3:55 PM

Verandert er bij jou ook wel eens iets 'plotseling' of 'spontaan'? Een applicatie die om onverklaarbare reden ineens veel te langzaam is? Met overwerk, stress en slapeloze nachten als gevolg?

Moderne applicaties bestaan uit meer dan de applicatie alleen. Ze zijn afhankelijk van hardware, software, netwerk en storage infrastructuur. Het landschap waar ze op draaien verandert voortdurend. En elke verandering in dat landschap verandert de applicaties die er afhankelijk van zijn. Vaak is de verandering klein, maar soms is de verandering onverwacht dramatisch groot en loopt de applicatie waarvoor jij eindverantwoordelijk bent volkomen vast. En laat jou achter met je handen in je haar.

De wereld verandert

Doordat je IT landschap voortdurend verandert is applicatie onderhoud een continu proces. Je moet performance onderhoud daarin meenemen als je niet verrast wilt worden.

Een goed voorbeeld is de migratie naar SQL Server 2016. Na de upgrade naar SQL Server 2016 merkten verschillende van mijn klanten dat applicaties op onvoorspelbare momenten minutenlang heel traag waren. Dit werd veroorzaakt door het bijwerken van statistieken dat in SQL Server 2016 veel vaker gebeurt dan in eerdere versies. Maar ook weer niet zo vaak dat je het bij het testen makkelijk ontdekt. En dus krijg je de verrassing als je al in productie bent.

Toen ben ik gaan meten. De metingen hebben deze problemen bevestigd. Onderweg zijn er ook nog wat kleinere dingen boven water gekomen. Voor alle gevonden problemen zijn er oplossingen die geïmplementeerd worden.

Voor klanten waar we continu de perfomance in de gaten houden, inclusief de acceptatie omgeving, hebben we kunnen voorkomen dat vertragingen in productie voorkomen. Voor klanten waar we alleen productie meten hebben we de problemen snel kunnen oplossen.

Zorg dat je niet verrast wordt door veranderingen in je IT landschap die je applicaties raken. Neem vandaag nog contact met ons op.

De wereld verandert

We use cookies on this site to enhance your experience

We also use analytics to analyze the use of this site